XXIV. NEIF (2017. március 7-9)

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017.

Kedves Partnerünk!

A nemzetközi és magyar szakmai fórumokkal, szakemberekkel együttműködve nagy lendülettel folyik a 2017 –es, az immár XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum előkészítése.

 Az optimális energiamix kialakítása mellett a marrakechi COP 22 –es klímakonferencia és a fenntarthatóság kérdéseit is vizsgáljuk, tekintettel arra, hogy egy magyar innovációnak köszönhetően akár paradigma váltás is bekövetkezhet a CO2  kibocsátás tekintetében.

Ezúttal a helyszín újra Esztergom, ahol a Bellevue Hotelben 2017. március 7-9 között találkozunk.A Bellevue Hotel melletti döntésünket a környezet szépsége mellett nagyban befolyásolta, hogy a Hotel olyan új, környezetbarát technológiákat helyezett üzembe az elmúlt időszakban, amely a környezettudatosság gyakorlati megvalósítását mutatja be.

 A XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum a beérkezett szakmai javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűz napirendre, melyeket ún. „fókuszpontokba” csoportosítottunk. Idén is jelentős nemzetközi részvételre számítunk ,ahol  kiemelt helyet kap  az EU és Afrika . Megmarad a három nap fő tagoltsága, azaz nemzetközi és szakhatósági előadásokkal indulunk, majd az innovációs és start up blokkal folytatjuk.

 A gázkörkép a földgáz-, és természetesen az LNG piac aktualitásaival indul, majd a CNG-LNG közép-európai-, és hazai piacbővülésébe is pillantást vetünk. Szándékaink szerint bemutatunk egy kisebb közösségekben, vállalkozásokban is alkalmazható mini fermentort, és vizsgáljuk a kérdést, hogy a hazai biogáz termelés jelentősége változik, változhat-e a közeljövőben?

 A villamosenergia-termelés, az áramtárolás és a hatékony kiszabályozás „jó gyakorlatát” is bemutatjuk a Konferencián, a norvég, a szlovák tapasztalatokat elemezve, és egy új magyar szabadalmat is bemutatva.  Szándékaink szerint ismét foglalkozunk az elektromos autóval és több autógyár modelljeit is tesztelhetik majd vendégeink. A távhőszolgáltatás fenntarthatósági összefüggéseit, fejlesztési lehetőségeit és a „ zöldítésben” betöltött szerepét kiemelten vizsgáljuk.

„Fókuszpontba” kerül az információs és kommunikációs technológia (ICT), amelynek fejlődése és sokrétű alkalmazása alapvetően meghatározza mindennapi életünket.

 Ezúttal is tervezünk szakmai látogatásokat, – mint pl. az FCSM Dél-pesti Telepének és a Paksi Atomerőmű meglátogatása, – illetve egyéb speciális programokat.

Természetesen 2017-ben is lesz kiállítási és tesztautó lehetőség, ahol a magyar és külföldi szakemberek az energia- és autóipar, továbbá az ICT szektor érdekességeit tekinthetik meg.

Programterv XXIV.NEIF_02_13

JELENTKEZESI_LAP_XXIV.NEIF

Együttműködési_ajánlat_2017_NEIF

Meghívó_XXIV.NEIF

borítókép_XXIV. NEIFf 02.10.