XXIV. NEIF (2017. március 7-9)

 

Kedves Partnerünk!

A szakmai és nemzetközi fórumokkal együttműködve megkezdtük a XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum előkészítését, melyre ezúttal Esztergomban a Bellevue Hotelben kerül sor 2017. március 7-9 között. A konferenciát közvetlenül követi március 10-én a 2. Sahara Tudós Csúcstalálkozó (Sahara Scientists Summit), melynek témája a globális folyamatokba történő bekapcsolódás magyar tudás-, és szolgáltatás exporttal.

borítókép_XXIV. NEIF_webEsztergom és a Bellevue Hotel melletti döntésünket a város és a táj szépsége mellett nagyban segítette, hogy a Bellevue Hotel olyan új környezetbarát technológiákat helyezett üzembe, amelyek a környezettudatosság fontos szerepét tükrözik a vállalkozás életében.

A XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumon a partnereinktől beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűzünk napirendre és ezek között ún. „fókuszpontokat” alakítunk ki. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Megmarad a három nap fő tagoltsága, azaz nemzetközi és szakhatósági előadásokkal indulunk, majd az innovációs és startup blokkal folytatjuk. Ezt követően pedig, változik a már megszokott sorrend és az első nagy kihívást jelentő „fókuszpont”:

a nukleáris energia termelés globális szerepe a fenntarthatóságban, különös tekintettel a tengervíz sótalanításra és Paks II. versenyképessége a távhőszolgáltatásba történő bekapcsolódással

A gázkörkép az LNG piac aktualitásaival indul, tekintettel arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok megkezdte a cseppfolyós földgáz európai szállítását. Mit tesz, mit tehet a Gazprom, és hogyan befolyásolja mindez a magyar gazdaságot? Mekkora lehetőségek vannak a CNG-LNG közép-európai piacában és bekapcsolódik-e végre a hazai biogáz termelés ebbe az új piaci szegmensbe?

A villamosenergia-termelés, az áramtárolás és a hatékony kiszabályozás „jó gyakorlatát” is bemutatjuk a konferencián, a norvég, a szlovák tapasztalatokat elemezve és egy új magyar szabadalmat bemutatva.  Szándékaink szerint ismét foglalkozunk az elektromos autóval és több autógyár modelljeit is tesztelhetik majd vendégeink.

Ugyancsak „fókuszpontba” kerül:

az információs és kommunikációs technológia (ICT), amelynek fejlődése és sokrétű alkalmazása alapvetően meghatározza mindennapi életünket.

Az innovációs és startup blokk „fókuszpontjában”:

a drón technológia sokoldalú alkalmazása áll, melyet gyakorlati bemutató egészít ki.

Ugyancsak újítunk, hiszen az egész csütörtöki nap a szakmai látogatásoké lesz, amihez olyan programok kapcsolunk, mint a Paksi Atomerőmű meglátogatása, illetve tervezünk még további extra programokat, üzemlátogatásokat

Már itt kérjük az előzetes jelzéseket a látogatási szándékról, hiszen a csoportok létszáma korlátozott, így a jelentkezések sorrendjében töltjük fel a keretet.

Természetesen 2017-ben is lesz kiállítási és tesztautó lehetőség, ahol a magyar és külföldi szakemberek az energia- és autóipar, továbbá  az ICT szektor érdekességeit tekinthetik meg.